Kérdések

Fontos tudnivalók!

Mit tartalmaz egy nyílászáró (ajtó, ablak) ára?
Komplett tokszerkezetet, üveggel, működtető vasalattal és kilinccsel. Az ablak, vagy ajtó ára nem tartalmazza a kiszállítást, beépítést, kőművesmunkát, külső-belső párkányokat, takaróléceket (szegőléc), redőnyt, szúnyoghálót, reluxát, stb.

Az ablak és ajtó cseréjét a lakásfelújítás melyik fázisában kell elvégezni?
A nyílászáró bontásos cseréje esetén az új ablak és ajtó beépítését legkésőbb a festés, glettelés, burkolás előtt érdemes elvégezni. Bontás nélküli nyílászáró csere és panellakások esetén többnyire mindegy.

Mennyi idő alatt készül el a munka (nyílászáró csere)?
Fontos kérdés! A megrendeléstől számított gyártási idő minden nyílászáró termékünknél más (3-5 hét között). Az ajtó, ablak megérkezését követően időpont egyeztetés történik, és a legközelebbi mindkét fél által jóváhagyott időpontban végezzük el az ajtó, ablak beépítését. A nyílászáró beépítés időtartama a munka mennyiségétől és a rendelt kiegészítőktől is függ, komplett lakás, családi ház esetén 1-2 nap. Egy ablak, ajtó esetén átlagosan 3 óra.

Mire kell számítanom nyílászáró csere kivitelezésekor?
Többnyire reggel 8-9 között kollégáink megérkeznek a helyszínre. Ezután az új ablak és ajtó elemek valamint a szerszámok a munkaterületre kerülnek. Megkezdődik a régi nyílászáró elemek bontása majd az új ablak, ajtó beépítése. Ezt követi a párkányok, takarólécek szerelése, végül a redőny, szúnyogháló, reluxa kerül a helyére. Végül az ajtó, ablak finombeállítása, illetve az átadás-átvétel.

Hogyan készüljek a nyílászáró beépítésre?
A helységekben, ahol nyílászáró csere lesz, érdemes a portól védendő tárgyakat és a padlót letakarni illetve a nyílászáró előtti részeket kiüríteni, hogy hozzáférhetőek legyenek. A kollégák megérkezése előtt , ahol nehézkes a parkolás, érdemes gondoskodni megfelelő parkolóhelyről!

Mi történik a kibontott ablak és ajtó részeivel?
A régi nyílászáró elemeket kérésére költségtérítés nélkül elszállítjuk.

Mit jelent az ablak bontás nélküli cseréje?
Az ablak bontás nélküli cseréje esetén (tokba építés) az arra alkalmas régi ablak, ajtó (erkély) régi tokjába építjük bele az új nyílászáró elemet. Az új és a régi ablak közötti hézagot szigeteljük, majd ezt követően műanyag takaróléccel a szigetelő réteget eltakarjuk. Ennél a beépítési módszernél utólagos kőművesmunka nem szükséges, jóval kisebb kosszal, felfordulással jár, mint a nyílászáró bontás – beépítéses cseréje. Hátránya, hogy ennél a beépítési módszernél pár cm-rel kisebb üvegfelületet kapunk!

A nyílászáró beépítés tartalmaz kőművesmunkát, azaz esztétikai helyreállítást?
Nem, de kérésre megszervezzük, hogy megfelelő szakember elvégezze.

Szükséges-e kőművesmunka?
Az ablak, ajtó (erkély) bontás nélküli (tokba építés) cseréje és a panel épületek esetén kőművesmunka nem keletkezik. Néhány kivételtől eltekintve minden egyéb esetben szükséges. A kőművesmunkát kérésre megszervezzük, hogy megfelelő szakember elvégezze.

Miért szükséges kőművesmunka?
A nyílászáró csere folyamán a belső fal részek, burkolatok sérülhetnek (állapottól függően). Ennek helyreállítása kőművesmunkát igényel. A külső falrészek többnyire sértetlenek maradnak. Speciális tokbontási módszerünkkel a fal sérülése az ajtó körül a lehetőségekhez képest minimális. Fontos, hogy a helyreállítási munka csak egy esztétikai helyreállítás, minden általunk beépített ablak, ajtó kiszigetelve, beállítva kerül átadásra, így beépítés után funkciójukat azonnal 100%-ig betöltik!

Mit számít, hány légkamrás a szerkezet?
Attól függ, hogy egy nyílászáró szerkezet hány légkamrás, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). Ez az érték 5-6 kamrásig változhat. A légkamra fontos, hiszen minél magasabb légkamra számú egy szerkezet, annál jobban hő- és hangszigetel, illetve annál jobb a statikája.

Mi a beépítési mélység?
A beépítési mélység a nyílászáró profil jellemzője, tulajdonképpen az ajtó, ablak profil vastagságát jelenti. Többnyire a légkamrák számával egyenes arányban nő. Az öt légkamrás 70 mm, a hat kamrás 90 mm beépítési mélységgel rendelkeznek. A beépítési mélység növelésével párhuzamosan javul az ablak és ajtó statikája, hő és hangszigetelése.

Hallható biztonság? – HOPPE HOLDING AG – Secustik kilincsek

A lakásbetörések egyharmada az ablakon történő behatolással valósul meg (külföldi statisztika). A HOPPE új, biztonsági kilincsei hathatós megoldást kínálnak a hívatlan látogatók ellen. A Secustik kilincsek patent zármechanizmusa megakadályozza az ablak kívülről történő nyitását. Speciális hangot adva (kattanás) jelzi Önnek, amikor a kilincs biztonsági (széf) állásba került. Most már felhőtlenül élvezheti az otthona biztonságos nyugalmát. Tudjon meg többet a Secustik kilincsekről, nézze meg a bemutató videót.